dijous, 3 de desembre del 2020

CALENDARI D'ADVENT


Quan s'apropa Nadal, una de les activitats més esperades és obrir el Calendari d'Advent que marca el pas del temps des de l'inici del mes de desembre fins el dia de Nadal. Ajuda als nens i nenes a saber quants dies falten per arribar al 25 de desembre. És un calendari de "compte enrere" i antigament servia quan molta gent encara no sabia comptar i s'utilitzaven abans de les festivitats importants.

Cada dia un nen o nena de la classe descobrirà amb molta il·lusió la "finestra" corresponent al dia, i trobarà un caramel sota el senyal del dia que passa. Tots tindran oportunitat de ser protagonistes en aquesta activitat en la qual es fa una excepció, ja que a l'Escola els nens i nenes no mengen cap mena de llaminadura. La màgia del Nadal ja permet aquestes llicències. A molts països anglosaxons, el calendari regala cada dia una llaminadura o un petit obsequi.

A cada classe s'estableix la seva pròpia dinàmica per obrir el calendari. Tant es pot obrir a l'inici del dia, durant el migdia o quan els nens i nenes ja estan preparats per l'hora de marxar.

El més interessant és que es tracta d'una realització plàstica que s'ha preparat i s'ha fet a la pròpia aula, amb la participació de tots els alumnes contínuament.

Imatges


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.