dimecres, 23 de gener del 2019

REUNIONS DE CÀRRECS



La Vida Social demana i necessita la implicació de tots els alumnes en la dinàmica de l’Escola. A poc a poc, els infants van fent-se seus valors com el compromís, la col·laboració o la consciència ciutadana, alhora que van adquirint estratègies de gestió, cooperació, organització i fins i tot de lideratge.
Però aquests procés requereix un acompanyament intens dels mestres per tal que cada acció tingui significat.
Una de les activitats que ajuden a prendre consciència de la tasca, valora l’esforç i la col·laboració i reforça l’autoestima, és la reunió de càrrecs que cada dimecres es fa amb els encarregats de les classes Virolets, Del Bosc i del Parc d’EI5.
En aquesta ocasió, els caps de taula descriuen el desenvolupament del seu càrrec, comenten el que costa i el que és fàcil de portar a terme i valoren l‘actuació. De mica en mica i a mesura que van coneixent la dinàmica de les reunions, els alumnes comencen a aportar iniciatives, qüestionen alguns fets o expressen idees. Això contribueix a la formació del pensament crític de forma constructiva.


La importància d’aquesta reunió fomenta que, progressivament, els alumnes s’integrin en aquest engranatge tan viu i tan ric que és la Vida Social.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.