dilluns, 25 de març del 2019

REUNIÓ DELS ENCARREGATS DEL MEDI AMBIENT


No hi ha cap motiu perquè els més petits de l’Escola no participin o s’impliquin en la gestió de temes que afecten el medi ambient. Com a Escola Verda, cal que els alumnes estiguin molt conscienciats i interessats en fer accions encaminades a cuidar el planeta. Com més petits siguin els infants quan coneixen el que succeeix a la natura, més aviat actuaran en conseqüència.

El que pertoca per l’edat és el coneixement de l’entorn més proper  i és en aquest àmbit on poden incidir les seves accions i aportacions de manera més significativa.

A les classes, sovint sorgeixen converses sobre el tema, fruit generalment de notícies i situacions que s’esdevenen. Tots els infants s’hi mostren sempre ben interessats i disposats a conèixer el que passa al voltant.

En aquesta ocasió, dijous passat a la tarda els encarregats del medi ambient es van reunir amb la Sra. Clara, la mestra que dinamitza a EI les accions de la comissió d’Escola Verda.  Uns nens i nenes de les tres classes d’EI5 en formen part i es responsabilitzen d’aquest càrrec. Ara, aquests alumnes ja saben les seves funcions que es centren en la cura de l’espai i l’entorn més proper, en les idees, aportacions i accions que es puguin fer per aconseguir millor consciència ecològica i en la interiorització d’uns hàbits saludables de respecte a la Terra. Divendres al matí,  durant la reunió organitzada a la qual estaven convocats, van definir les pautes a seguir per EI, consensuades pels propis encarregats: van parlar d'accions per no malgastar l'aigua,  l’aprofitament de la llum natural i el control de l’artificial, l’ús dels paper en general, etc. 



Van explicar també que ara mateix estaven treballant en el reciclatge a través de les papereres per aconseguir uns resultats més eficaços.

De manera natural els alumnes s’estan endinsant en la cultura del respecte al medi ambient i van interioritzant el valor de la implicació.

En les imatges es veuen escenes de les reunions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.