dijous, 15 d’octubre del 2020

PSICOMOTRICITAT A EI3






La psicomotricitat és una àrea fonamental dins del projecte de moviment de l'Escola. Els infants d'EI3 inicien l'activitat que perdura durant tot el cicle d'infantil. La psicomotricitat integra aspectes cognitius, emocionals, sensorials i motrius que són claus en el desenvolupament dels nens i nenes, ja que contribueixen a la millora dels quatre pilars d'infantil: el joc, les emocions, el llenguatge i els hàbits.

Mitjançant les activitats que es proposen des de l'àrea, els infants aprenen diferents jocs i van integrant normes d'interacció social alhora que es desenvolupa el vincle amb els companys. El context lúdic afavoreix l'actitud positiva envers els aprenentatges. La psicomotricitat acompanya els infants en el desenvolupament de les emocions. De mica en mica s'enfronten a reptes i superen les emocions que se'n deriven tals com la por, l'alegria, la tristesa, etc. També és essencial el llenguatge que es treballa durant l'activitat. Els alumnes van integrant les parts del cos, treballen l'esquema corporal i la lateralitat que seran claus en el procés lectoescriptor i en els aprenentatges en què s'aprofundeix durant el cicle d'infantil. Finalment, els petits treballen els hàbits associats al material, la higiene i les rutines pròpies de l'àrea, que els donen seguretat. La psicomotricitat s'acostuma a realitzar als diferents jardins de l'Escola però també es disposa d'una sala amb material tou per iniciar les activitats de moviment.

Els infants van adquirint més seguretat i cada dia gaudeixen més de les activitats proposades a l'estona de psicomotricitat.

Imatges


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.