dimecres, 21 de febrer del 2018

LA BIBLIOTECA, UN PILAR EN PEDAGOGIA

A l’escola, un dels eixos fonamentals del projecte és la Biblioteca. Un model educatiu no és complet si no considera la Biblioteca com a pilar i motor en l’educació.
A través de la Biblioteca arriba a les aules un incentiu i una motivació essencials per a nodrir la cultura i l’aprenentatge. És un àmbit i un espai imprescindible que ha de considerar-se com a quotidià i bàsic.
La Biblioteca és per una banda agent impulsor del gust i la necessitat de la lectura. El context ple de llibres, revistes i recursos digitals, amb elements o estímuls visuals i amb un ambient tranquil i silenciós afavoreix l’interès per la lectura. Activitats com ara escoltar un conte, la lectura d’imatges, la conversa i la reflexió de temes de debat, recitar un poema o esbrinar endevinalles... amb un adult que sigui un bon model desperten i estimulen l’hàbit lector.
Per altra banda, els infants han de percebre la Biblioteca com a font de coneixement. La recerca d’informació, la lectura o el comentari sobre els articles i documents de les revistes, trobar les notícies als diaris o als recursos digitals per exemple, són accions que s’han de fer regularment.
Per poder sentir la Biblioteca com un espai accessible, els alumnes han d’iniciar-se des de ben petits com a usuaris d’aquest espai. Les primeres accions són molt senzilles i es basaran en el préstec de llibres que es portaran a l’aula. A poc a poc les pautes es van fent més complexes fins a aconseguir una total autonomia.
Però la Biblioteca també s’ha de fer molt visible i ha d’arribar a tots els espais i racons de l’escola, de manera que acompanyi el dia a dia i incideixi directament en l’aprenentatge i en la riquesa  cultural. Un exemple pot ser la TARDA DE BIBLIOTECA que es va celebrar ahir al menjador de l’escola, un exemple de difusió literària de qualitat. La Sra. Alba Aguilar, bibliotecària de l’escola, es va fer seva la curiositat dels nens explicat el conte La màgia del bosc tot emocionant-los.


En aquestes imatges es veuen els alumnes realitzant activitats a la Biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.