dilluns, 19 de febrer del 2018

LA PEDAGOGIA OCASIONAL, MOTOR DE LA SENSIBILITZACIÓ CAP ALS PROBLEMES DEL NOSTRE MÓN


És un problema teu que també ha de ser el meu!
L’escola ha de conèixer i participar en la realitat del món que ens envolta. Els més petits també han de ser conscients d’allò que passa per tal d’educar el pensament crític a través d’una mirada objectiva.
La informació i la reflexió compartida, el debat, és l’eina més assequible per arribar a tots els infants.
Des de la biblioteca de l’escola, la setmana passada va arribar a les classes d’Educació Infantil  una fotografia significativa amb unes preguntes que van motivar l’interès de tots:
Qui són aquestes persones?
Què fan?
Què els passa?
On van?
Com els podem ajudar?
Una vegada més, els pensament i les emocions dels nens es van desvetllar i van provocar la reflexió sobre un dels temes més punyents de l’actualitat, però a la seva mida: partint d’allò que poden entendre i del que poden parlar.
A poc a poc, el debat es va anar fent més intens i a cada classe es va arribar a una conclusió que els infants van compartir i resumir en una sola sentència: TOTS HEM D’AJUDAR  AQUESTES FAMÍLIES. PODEM RECOLLIR ALIMENTS, LLIBRES I JOGUINES I DEIXAR QUE ES QUEDIN A CASA NOSTRA PERQUÈ ELS NENS SIGUIN FELIÇOS COM NOSALTRES. LA GUERRA S’HA D’ACABAR.
Aquesta manifestació forma part del manifest que l’escola ha fet, tot adquirint el compromís d’implicar-se en la realitat de persones que han de poder assolir una vida digna. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.