dimarts, 26 de gener del 2021

 LA CREATIVITAT!


           

A les aules d'Infantil, l'estímul de la creativitat juga un paper clau en el desenvolupament personal de l'infant en edats tan primerenques. La neurociència evidencia que és durant la infància que el cervell té major capacitat de desenvolupament i és important, pedagògicament, que l'Escola presenti un escenari educatiu on els alumnes puguin explorar els seus talents de manera propera i segura i divertida.

Molt sovint, i de manera errònia, es relaciona la creativitat amb determinades disciplines d'expressió artístiques. No obstant això, la veritat és que tots els alumnes, sense excepció, demostren ser persones creatives a diari i davant de qualsevol situació, per quotidiana que sembli. Coneixent aquest context, la labor del mestre és proveir als alumnes un espai de confort i seguretat que els convidi a fer servir el seu imaginari innat.

Per concloure, una escola compromesa amb la formació "dels homes i dones del demà" ha d'ensenyar als nens i nenes a no tenir por a l'error. És més, els ha de convidar, de manera més socialitzadora i menys instructiva, a cercar la solució més innata i creativa davant de qualsevol situació, d'escola o de vida. Només d'aquesta manera els alumnes esdevindran persones amb competències per afrontar el seu dia a dia.


Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.