dijous, 21 de gener del 2021

ELS CÀRRECS


La Vida Social és la columna vertebral del nostre projecte: menjador, Colors i càrrecs en són els tres eixos.

Els càrrecs són responsabilitats o feines de cada infant que repercuteixen en la bona dinàmica de l'aula. Poden ser d'ordre i organització, de gestió o de lideratge. Els càrrecs s'assumeixen per un període de temps determinat. L'objectiu dels mateixos és que cada nen i nena creixi en responsabilitat a partir de la realització d'una acció determinada. La responsabilitat s'interioritza fent, treballant, actuant i, fins i tot, equivocant-se, quan és el cas.

Els càrrecs, com que s’han de desenvolupar en l’entorn proper i han de tenir un resultat que afecti la vida de les aules i de l’Escola, són plens de significat. A més s’adapten a les necessitats dels alumnes, dels grups  i del seu procés evolutiu, i també han de respondre a les diferents capacitats i ritmes d’aprenentatge que aquests presenten.

Els nens més petits d’EI3 s’inicien en la dinàmica de la Vida Social a través de tasques puntuals, senzilles i concretes, normalment de l’àmbit de l’ordre i realitzats en l’entorn més proper i propi.  Aquestes responsabilitats concretes permeten prendre consciència, gaudir i valorar la feina ben feta, cosa que repercuteix en la pròpia autoestima. A poc a poc, els càrrecs van tenint una durada determinada, que requereix constància i compromís i van adquirint complexitat.

A EI4, curs en el qual els alumnes ja formen part d'un color, assumeixen càrrecs d'ordre i organització, fins que a EI5 les tasques es poden relacionar amb l'organització, la gestió i l'aprenentatge.


Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.