dimarts, 26 de gener de 2021

INTRODUCCIÓ AL GANIVET D'EI4El Menjador és un dels espais de formació i aprenentatge més importants de l’Escola. Durant l’hora de dinar, quan es prepara el menjador i també quan s’acaba l’àpat, les oportunitats de créixer i evolucionar són extraordinàries.

Valors, emocions, relacions, autonomia i higiene van en paral·lel en l’adquisició de les normes de saber menjar.

Tallar amb ganivet no és fàcil per a uns infants que estan encara desenvolupant la motricitat i la coordinació dels ulls amb les mans. La destresa s’adquireix amb la pràctica, però abans cal tenir un coneixement de les eines i el seu ús.

A l'inici del segon trimestre, un cop els nens i nenes d'EI4 s'han adaptat al nou ritme i exigències del curs, s'inicia el treball del nou hàbit que els ajudarà en la precisió, la força i la destresa de les seves mans: s'introdueix l'ús del ganivet. És un procés progressiu que comença amb els aliments més adequats i que es va fent taula per taula per poder acompanyar i seguir de ben a prop l'evolució que fan els nens i les nenes.

Tots tenen molta il·lusió i els costa esperar el moment d'iniciar aquesta pràctica que els fa sentir molt grans.

En aquestes imatges es veuen alguns nens i nenes de les classes Contes, Joguines i L'Estel d'EI4 duent a terme tota mena d’activitats que conclouen amb l’ús del ganivet a l’hora de dinar.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.