dimecres, 10 de maig del 2017

LES SORTIDES



L'Escola ha d'organitzar les sortides segons criteris pedagògics. Sortir en grup és necessari i positiu perquè  s'interacciona amb els companys en entorns nous i desconeguts. La sortida ha d'estar vinculada als interessos dels nens i nenes. Les activitats han de ser les adequades pel que fa al lloc, espai, materials i activitats. Han d'oferir estímuls que siguin difícils de trobar amb altres entorns o contextos. Han de ser estimulants i permetre la creativitat.
Els mestres conduiran l'activitat ja que coneixen bé els ritmes i característiques dels alumnes així com les motivacions i necessitats del grup. Les sortides han de ser FETES A MIDA.
Sovint això comporta el desplaçament previ dels mestres al lloc escollit i una formació didàctica concreta per tal de preparar bé la sortida. Cal anticipar-la bé amb els alumnes i un cop realitzada, hi haurà unes activitats relacionades i unes de posteriors per consolidar l'aprenentatge.
Avui els alumnes de les classes Contes, L'Estel i Joguines han anat a Can Coll a realitzar una sortida relacionada amb la natura. Fan la descoberta a través dels sentits, sobretot l'olfacte i l'oïda un munt de sensacions que cal analitzar. A més, en la seva sortida al bosc, han d'actuar en cooperació i moure's utilitzant recursos i estratègies relacionades amb l'espai. Fa dies que ho treballen i les activitats se la setmana de Sant Ponç han ajudat a potenciar encara més la motivació.
En les imatges es veuen els alumnes d'EI4 en plena activitat al bosc.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.