dimecres, 3 de maig del 2017

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES: EL RACÓ DE LA TORTUGA

El conflicte és un fet habitual i necessari per desenvolupar les habilitats socials. En una etapa que encara és molt egocèntrica, els nens viuen el conflicte com una agressió de l'altre contra sí mateix. La confrontació es va fent més freqüent i evident a mesura que els nens van fent vincles i descobreixen relacions noves. És una realitat normal.
L'adult ha d'intervenir sempre en el conflicte com a mediador i suport de les emocions i a poc a poc, els nens van adquirint eines i recursos per afrontar el problema.
Si la situació es tracta amb naturalitat, pot passar que els nens i nenes ens sorprenguin i actuïn amb més autonomia i  seguretat que no pas esperem, fent servir les pròpies estratègies.
Crear espais de comunicació i trobada ajudarà a la reflexió i a l'acostament. Un element proper i comú, com pot ser un personatge, ajudarà també a posar paraules al conflicte i obtenir un bon resultat final de la situació.
En aquesta imatge es veuen nens d'EI3 al racó de la tortuga, espai agradable, còmode i íntim, dialogant amb ajuda de la tortuga, personatge que sovint els fa reflexionar i parlar sobre emocions. L'adult proper actuarà segons requereixi la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.