divendres, 6 d’octubre del 2017

EL CONEIXEMENT DEL PROPI COS



Si hi ha un eix bàsic en l’aprenentatge dels infants d’Educació Infantil que es treballa de manera continuada i des de diferents propostes és el coneixement del propi jo, tant pel que fa a l’aspecte físic com emocional.
Conèixer-se un mateix és el primer pas per sentir-se segur, actuar equilibradament, establir relacions positives i aprendre. Per això cal treballar tant des de la vessant física: exercici, moviment, relaxació, com des de la interiorització: emocions, actuacions, interaccions...
El més bàsic és reconèixer el propi cos, aquest és el primer pas. Des de les edats més tendres, una sèrie d’exercicis afavoriran aquesta presa de consciència del “jo” per tal que més endavant es puguin percebre altres realitats i arribar al “nosaltres”. El coneixement d’un mateix també repercutirà en l’aprenentatge i tindrà especial rellevància en la comunicació i l’expressió, en el procés d’aprenentatge de la lectura i l’escriptura o en el desenvolupament de les habilitats matemàtiques o científiques,  en la creativitat... en definitiva, el desenvolupament de l’interès pel món que l’envolta.
En les imatges es veuen els infants fent diverses activitats destinades a afavorir el coneixement del propi cos.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.