dimarts, 31 d’octubre del 2017

LES FESTES TRADICIONALS. LA CASTANYADA


L’escola viu amb intensitat i emoció totes les festes i tradicions populars catalanes.
A través de les festes es pren consciència d’identitat popular i s’arriba al coneixement de les nostres arrels i valors. Per arribar al coneixement de realitats llunyanes és necessari haver viscut i haver conegut l’entitat de l’entorn propi.
Un dels beneficis més gratificants de la participació a les festes és que permet i fomenta la vinculació i complicitat amb la resta de persones, a més de les emocions que es desperten.
Altrament, tota la dinàmica prèvia que genera la participació en la festa representa un intens treball que afecta molts àmbits i desvetlla la creativitat i la imaginació. Els objectius són molt diversos, però un dels més destacats és sentir il·lusió individual i col·lectiva i percebre’s com  integrant d’un grup amb identitat pròpia.
Aquesta festa tradicional de la tardor està ambientada amb cançons i contes populars. Tant és així, que els alumnes d’EI assisteixen a la representació d’una versió del conte clàssic “La Castanyera” d’Anna. M. Díaz Plaja a càrrec dels nois i noies de 6è o 5è conduïts per les mestres de dansa i teatre.
Més tard, després de dinar, arriba l’estona més entranyable: Uns “castanyers i castanyeres” arribats de les muntanyes de Capafonts ens oferiran unes castanyes que els petits compraran amb monedes fetes per ells. Finalment, els nens i nenes s’emportaran a casa uns panellets que han elaborat durant la setmana. Són boníssims!
Recull d'imatges


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.