dilluns, 25 de febrer del 2019

ARRIBADA D'EN CARNESTOLTES


Comença una setmana d’il·lusions, festa i gresca. Tanmateix, una oportunitat d’aprenentatge i formació que es presenta de nou als infants.
Avui ha arribat en Carnestoltes. Aquest personatge sorneguer i bromista que trenca la norma i té límits dubtosos. D’entrada, explica que ve d’un viatge i que ha arribat disposat a entretenir provocant. És el seu primer dia i ja anima a tothom a ballar i riure.
Més tard, en Carnestoltes avisa que demà tothom ha de venir amb l’ànim de mostrar-se de manera diferent. Dona unes consignes i mana, més que demana, que cadascú en triï una. Durant la setmana els infants hauran de venir a l’Escola seguint la indicació que hagin escollit. Però el personatge és, en el fons, benèvol i permet que qui no tingui ganes d’apuntar-se a aquesta gresca, no cal que compleixi aquesta norma.
En aquest cas, la diversió va implícita i domina el context. Si l’alegria serà l’emoció més comuna, i la broma i la sorpresa la proposta més freqüent, el context creat va més enllà de la gresca. Actuar en una situació nova, sortir de la rutina, adaptar-se a una dinàmica de moviment i activitat sabent tornar a la calma, desinhibir-se adequadament, saber estar... Són objectius i valors compresos en les finalitats de l’Escola i la realitat de la setmana propicia el camí cap el seu assoliment.


Pel·lícula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.