dimecres, 6 de febrer del 2019

EXPERIMENTACIÓ - EL MÈTODE CIENTÍFIC


Durant aquests dies, els infants de les classes Cu-cut, Picarol i El Molí han estat fent una activitat d’experimentació sota les bases del mètode científic i  el treball en cooperació.

A les classes van veure un curt que descriu la relació entre una nena i un ninot de neu. El curt va generar un punt de partida idoni per a fer un treball sobre la presa de consciència de les pròpies emocions. Estirant el fil, es va proposar una experiència relacionada amb l’àmbit de la ciència: fer neu simulada amb bicarbonat. El mètode científic va marcar tots els processos i els procediments. Amb l’ús de diversos materials i estris, els nens van treballar les quantitats, les textures, els volums, els colors, els sons  i les formes així com els canvis que es produïen. D'aquesta manera van poder fer relacions, comprovacions i anàlisis abans d’obtenir un resultat. I tot plegat, en un context de comunicació i de treball en col·laboració. Aquesta organització en petit grup és un primer pas per l’aprenentatge d’estratègies i recursos  per desenvolupar el treball en equip.

El repte, proposat entre tots, va estimular tota la realització de la pràctica i les preguntes de les mestres anaven conduint la dinàmica. El resultat final, sorprenent pels nens i nenes, ha estat realment un estímul per engrescar-se per les altres pràctiques que aniran sorgint.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.