divendres, 15 de febrer del 2019

EL CÀRREC DE MEDI AMBIENT




La Vida Social és una estructura viva i sòlida que dona resposta a les situacions i necessitats de tots els alumnes.

A EI, els càrrecs constitueixen un pilar clau per desenvolupar aquesta dinàmica. Si les tasques puntuals que fan els infants de EI3 els preparen per aquesta consciència cap a la conveniència d’assumir responsabilitats, a mesura que van creixent, les tasques proposades poden adquirir un grau més complex.

A EI5, els càrrecs ja poden anar més enllà de l’ordre i poden estar relacionats amb l’organització, la gestió i fins i tot el lideratge. Si en un inici les tasques es realitzen en l’entorn més proper: l’aula, a Ei5 els encarregats surten de la classe i s’impliquen en un context més ampli.

En aquestes imatges es veuen els encarregats del Medi Ambient d’EI5. Ells han observat situacions reals que passen a l’Escola i faran propostes concretes per millorar la pràctica i els hàbits dels companys pel que fa a la cura de l’entorn. Concretament estan prenent dades sobre la situació de les papereres per separar els residus amb l’objectiu d’aconseguir que el reciclatge sigui eficient. Amb ajuda de la mestra, exposaran les seves idees i propostes a les classes d’EI4 i EI5 i així, entre tots, s’aconseguirà interioritzar valors i accions responsables cap el Medi Ambient. Com cada dijous, els encarregats es reuneixen amb la Sra. Clara que els ajuda en la seva responsabilitat i en aquestes imatges es veu una mostra d’aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.