divendres, 22 de febrer del 2019

LA MIGDIADA



La migdiada és un espai de temps que es fa en acabar l’àpat de l’hora de dinar. La fan després de baixar el ritme amb unes activitats tranquil·les que conviden a relaxar-se.

El descans del migdia és un hàbit saludable que cal preparar bé. Un entorn tranquil, net, en penombra, que faci bona olor i amb el so just convidarà i predisposarà cap al repòs. No convé forçar o imposar el son sinó que el més convenient és afavorir-lo amb el context adequat.
A la publicació FAROS (Sant Joan de Déu) s’hi pot llegir: “Els nens que han descansat a la tarda es tranquil·litzen més de pressa a la nit que els que estan esgotats. Els nens que se'n van a dormir a la nit massa cansats solen estar activats, tensos, inquiets, són incapaços de tranquil·litzar-se per agafar el son i són proclius a despertar-se a a la nit.” https://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/cal-saber-sobre-migdiada-nadons-nens-petits

A l’Escola, els alumnes d’EI3 dormen en llitets al voltant d’una hora o una hora i quart, mentre que els d’EI4 descansen menys d’una hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.