divendres, 24 de novembre del 2017

ROSA CARAMEL. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. LA PREVENCIÓ



La violència de gènere és una realitat que s’està vivint per més que ens pugui resultar incomprensible. Eradicar aquesta violència és cosa de tots.
Educar els infants en el valor de la convivència justa entre gèneres és una tasca que pot començar des de ben petits, adequant el contingut a la capacitat de comprensió que poden tenir.
El conte és un recurs imprescindible que ajuda a despertar l’interès dels infants alhora que permet posar paraules, descriure situacions i promoure la reflexió.
A les aules d’Educació Infantil s’ha portat a terme durant aquesta setmana una activitat relacionada amb aquesta necessitat de formar persones lliures i justes. S’ha explicat el conte ROSA CARAMEL que narra la història d’una manada  d’elefants que mantenen les seves cries femelles tancades i dedicades a millorar la seva aparença física fins que troben la manera d’assolir la llibertat i la igualtat.
A partir de la història s’ha generat una conversa a cada classe i s’ha arribat a conclusions carregades d’arguments sobre els valors propis d’una societat justa. Després, el conte s’ha representat i d’aquesta manera s’ha treballat d’una forma entenedora i al nivell dels més petits una realitat social que encara forma part del nostre entorn.
IMATGES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.