dimecres, 2 de novembre del 2016

ACTIVITAT A L'AIRE LLIURE

Un dels espais més rics com entorn d'aprenentatge és el que ofereixen jardins i terrasses. La descoberta, la satisfacció de la curiositat, la interacció, les observacions compartides són juntament amb l'ensinistrament de les habilitats socials algunes de les oportunitats que es troben a l'aire lliure. 
A l'entorn obert hi ha de tot: fenòmens, elements, materials... i tot en situacions reals i significatives, la qual cosa representa una font d'aprenentatge. 
El paper de l'adult ha de ser actiu i equilibrat: observar, fer mediació, acompanyar o avaluar són accions imprescindibles.
També és important que en aquest espai obert els valors hi siguin presents: ser responsable, compartir, respectar... així com valorar. Valorar el que es té. D'aquí que l'Escola ha d'ajudar a prendre consciència de les petites i les grans coses que es tenen a disposició. 
Dijous, el Sr. Jesús, fuster de professió, va venir a inaugurar la cuineta i el "taller de sorra" (com diuen els nens) que ell mateix va fer. Prèviament els encarregats de jardí d'EI5 van pensar unes normes, les van dibuixar i abans de penjar-les en llocs estratègics del jardí, en van fer difusió per totes les classes.
https://goo.gl/photos/SvRT1RXTcefE9RiB8 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.