divendres, 25 de novembre del 2016

FILOSOFIA DES DE BEN PETITS

Pensar és una capacitat que tenen tots els nens. El pensament lliure, crític i ètic és el que es construeix amb l'estímul, la provocació i la interacció  que permet l'entorn social que té en compte els valors.
La Filosofia 3-18 és una proposta que va treballant les habilitats de pensament a través de diferents recursos molt propers als nens. Les emocions i les actituds s'hi barregen despertant una sensibilitat impossible de deslligar de les accions i de les idees.
El projecte provoca que els nens es facin unes preguntes relacionades amb tots els àmbits i sobretot en la relació, les emocions, el raonament i a partir de les respostes puguin valorar les actituds dels altres i d'un  mateix.
Els contes, les obres d'art, els jocs de lògica i els més tradicionals, la música i el cinema són les eines o les vies que serviran de fil conductor.
En els més petits, un personatge   introdueix la sessió despertant un interès evident. Cal un entorn molt càlid i que convidi a la reflexió. Les actituds, les accions seran autoavaluades per cadascú de manera que els nens es van nodrint d'uns valors imprescindibles.
A poc a poc els nens van construint el propi model d'actuació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.