dijous, 17 de novembre del 2016

I SI CAL EVACUAR L'ESCOLA? (SIMULACRE D'EVACUACIÓ)


EVACUAR: Un conjunt de persones, abandonar el lloc que ocupaven.
Si a l'Escola s'ha de desenvolupar l'activitat de la vida real, pot ser que la seva comunitat hagi de viure una situació d'emergència i cal estar preparats.
A començament de curs tots els mestres i els alumnes més grans reben les pautes i informació sobre com efectuar un simulacre. Cada persona té una missió, tothom ho sap.
Per als més petits en canvi, només compta la immediatesa, per tant el simulacre sí que és una sorpresa. A les aules i espais de l'Escola, cal trobar l'equilibri entre la calma i la urgència. To de veu ferm però tranquil, missatges clars, tot el control i el grup junt i, un cop tancades les portes, tothom s'ha de dirigir al camp d'esports. Menys de deu minuts és el límit de temps que hi ha per donat per finalitzat el simulacre.
Els mestres saben com aconseguir mantenir la calma procurant  al mateix temps  l'activitat i actitud necessària per no perdre temps. Un cop acabat el simulacre, ja a les aules, tots conversaran sobre allò que ha succeït.
És una de les situacions en les quals no hi ha hagut una anticipació immediata... com passa constantment en la vida quotidiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.