divendres, 18 de novembre del 2016

MAINADERS

Imatges de diferents activitats que els mainaders fan amb els companys de les classes d'EI
Des de l'inici de curs els alumnes de les classes de cinquè de Primària fan de mainaders a les aules d'Educació Infantil i el vincle que s'ha creat entre grans i petits de manera natural és ja molt fort, al mateix temps que es posen de manifest valors com ara l'estima, el respecte i fins i tot l'orgull. 
Però a més, els alumnes han compartit tantes vivències i dinàmiques que ja interactuen de manera molt fluida: els grans porten la iniciativa de diferents activitats i els petits els segueixen amb molta facilitat.
El benefici d'aquesta interacció és igual de positiu per tots. Mentre els petits reben la influència dels seus companys, que són referents, els grans s'han d'esforçar per adaptar el seu llenguatge, ritme, accions i actuacions. I tots aprenen, creien i sobretot creen lligams que queden en el record.
Per aquests nois de Primària, sentir-se útils i comprendre que ajuden i acompanyen els companys petits és un gran estímul que reverteix directament en la seva autoestima. Per nens d'Educació Infantil, la influència dels nois més grans és una  font d'aprenentatge.
Moltes altres activitats que es realitzen en el marc de la Vida Social promouen i procuren aquesta interacció entre alumnes de diferents edats. Entre elles, el càrrec de mainader és el que té més tradició i potser també és el més entranyable. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.