dijous, 24 de novembre de 2016

COMUNICACIÓ A LES FAMÍLIES https://vimeo.com/192643082

Són diversos els canals de comunicació i d’informació que es fan servir per tal que les famílies  segueixin l’aprenentatge i el progrés dels alumnes.
La principal via de comunicació és la directa:
·      Cada tarda, les famílies d’Educació Infantil recullen els nens a les aules on la mestra acomiada els seus alumnes.
·         Hi ha tres reunions individuals de la família amb la tutora durant el curs, convocades per la mestra i on es cometen tots els aspectes del progrés de l’alumne. Es poden fer tantes reunions individuals com calgui a petició de la família o la mestra.
·         Es convoquen un mínim quatre reunions de famílies:
·         Abans d’iniciar el curs, hi ha una reunió general convocada per la Fundació on es detalla la planificació de l‘any pel que fa al Pla estratègic del curs, a aspectes econòmics, de comunicació i de les persones.
·        També abans de començar el curs hi ha una reunió de cada nivell on es comenten aspectes organitzatius i metodològics.
·         A mig curs es convoca una reunió que té un format diferent ja que els pares poden participar en una trobada que inclou un debat sobre un tema que proposa l’Escola. Aquesta s’organitza per a les famílies de tota l’etapa.
·         A final de curs es fa una reunió de cloenda per a cada nivell on es fa balanç del curs.
·         Durant el segon trimestre es fa una reunió per a les famílies d’EI3 per comentar diversos aspectes sobre la natació ja que aquesta activitat la començaran els alumnes d’aquest nivell en el tercer trimestre.
·         Per informar sobre la dinàmica i organització de l’Estada de dos dies que faran els alumnes d’EI5, es convoca una reunió de famílies d’aquest nivell uns dies abans de fer aquesta sortida.

       D'altra banda, s'accedeix a més informació a través dels suports tecnològics:
A la pàgina web hi ha tota la informació necessària. A la pàgina principal hi ha el menú i diverses notícies. Es despleguen diverses pestanyes segons els  diferents aspectes. Es pot accedir a la informació sobre al Fundació, sobre l’Escola de Badalona o la d’Esplugues.
Per accedir al calendari cal a anar a Escola i agenda. També a través de la pestanya Escola, s’arriba als horaris, entre altres informacions.
Un espai significatiu és el BLOG D’INFANTIL. S’hi accedeix a través de la pàgina web i conté informació de caràcter pedagògic i didàctic. A traves d’algunes de les activitats que es fa a les aules, es mostra la línia metodològica de l’Escola. Un altre blog és el que es dinamitza des de la Biblioteca amb diferents recomanacions, propostes i informacions.
 
També a través de la pàgina web, s’accedeix a la plataforma GARBÍ VIRTUAL  on les famílies entren amb les seves credencials al blog de l’aula del seu fill. En aquest espai  hi ha informació i imatges de les activitats de la classe i del desenvolupament dels projectes integrats. També hi ha dos documents imprescindibles: EL DESPLEGAMENT CURRICULAR DE L’ETAPA, on hi ha indicats objectius, continguts i metodologia i LA DESCRIPCIÓ DEL TRACTAMENT DE LA LLENGUA ANGLESA A L’ETAPA, amb un resum del projecte.
Per últim, entrant a la Intranet i amb les credencials de cada família, es pot accedir als informes, i  algunes dades, com ara les dates de realització de les entrevistes de tutoria..
Altres vies de comunicació poden ser el telèfon o el correu. Pel que fa al telèfon, si una família necessita comentar algun aspecte, el millor és demanar que la tutora truqui ja que la disponibilitat depèn de la dinàmica.
El correu té com a finalitat informar de qüestions concretes.

Establint tots aquests canals de comunicació informació, creiem que les famílies tenen un bon coneixement de l’activitat de l’alumne, de la línia metodològica i del Projecte en si.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.