dimarts, 29 de novembre del 2016

INICI DE LA VIDA SOCIAL: DIFERENTS ASPECTES

Encarregats de l'assistència: EI5 a EI3

Encarregats de gots: EI5 a EI3

Encarregats de gots: EI5 a EI3

La Vida Social és l’eix vertebrador del projecte de l’Escola.
Pren la forma d’una estructura que fa possible l’aprenentatge a través del servei de manera eficaç, amb sentit i amb valors, d’aquí ve l’alt grau de qualitat del seu desenvolupament. A l’Educació Infantil la Vida social es vertebra principalment en els càrrecs i els colors per bé que cal destacar molts aspectes i moltes branques. Els nens van prenent consciència que la responsabilitat i la implicació formen part de la dinàmica de l’Escola i estan incloses en la vida de l’aula. La seva introducció és gradual i els nens van entrant en aquesta manera de fer fins que esdevé una cultura.
Són diverses les oportunitats que els nens tenen d'implicar-se en la gestió de la dinàmica de l'Escola o de rebre el servei de la implicació dels altres i diverses també les manifestacions que té la Vida Social en aquesta etapa. En aquest sentit, a  EI5 la responsabilitat ja comença a sortir de l’aula i repercuteix en l’etapa amb tasques de col·laboració a EI3.Gràcies a la seva tasca, a les classes dels més petits la dinàmica es fa més fàcil.
Una de les oportunitats més importants és que els nens més gran s'adonin de la importància de la seva tasca i del benefici que això representa per als altres. A`questa reflexió permet aprendre sa ser crític amb la pròpia actuació i adquirir el costum d'autoavaluar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.