dimecres, 4 de novembre del 2020

 EL LLIBRE DEL REPORTER



Una de les activitats estrella de l’escola pels alumnes d’ EI4 és el llibre del reporter. Es tracta d’una activitat que es realitza el cap de setmana per part d’un nen o nena del grup classe. Per tant, el llibre del reporter és un element que comparteixen tots els alumnes per igual i que recull tot un seguit de continguts (notícies, temes d’interès, esdeveniments importants, etc) escollits sempre pels infants.

Durant el cap de setmana, i amb el suport incondicional de les famílies, aquell alumne escollit per endur-se el llibre del reporter a casa és l’encarregat de decidir sobre què vol parlar, com ho voldrà compartir amb els companys dilluns al tornar a l’escola i què vol plasmar sobre el mateix llibre del reporter.

A priori, pot semblar que l’activitat del llibre del reporter és una molt bona eina per treballar i estimular especialment l’àmbit lingüístic. No obstant això, la dinàmica que envolta el llibre comença molt abans del cap de setmana tot promovent els valors que permetran a l’alumne guanyar-se la responsabilitat d’emportar-se’l a casa. Alhora, també estimula la vessant emocional d’un alumne que tria i comparteix amb els companys i la mestra els continguts que més li agraden. Finalment, esdevé una oportunitat, dins de la mateixa classe, de traslladar i compartir coneixement basat en la transferència de continguts concrets i propers al dia a dia dels alumnes.

A continuació, compartim amb vostès imatges d’aquests moments tan especials.


Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.